Σημαντική Ενημέρωση: Υποχρεωτικά τα self-test στον ιδιωτικό τομέα

24 Μαΐου, 2021

Με βάση την έως τώρα ενημέρωση των αρχών σχετικά με την εισαγωγή της υποχρέωσης για self test σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα σας ενημερώνουμε ότι, από σήμερα Δευτέρα 24/05/2021 έως το Σάββατο 29/05/2021, θα πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι σας να προμηθευτούν δωρεάν από το φαρμακείο με τον ΑΜΚΑ τους 2 self test. Το ένα θα το κάνουν μέσα στην εβδομάδα και το άλλο την Κυριακή 30/5.

Όσοι εργάζονται οποιεσδήποτε από τις ημέρες στη διάρκεια της εβδομάδας αυτής (δηλ. 24/05/2021 έως 30/05/2021) θα δηλώσουν το αποτέλεσμα ως το τέλος της εβδομάδας στο

https://supportemployees.services.gov.gr/(S(abhhmzsrgnj2jpcwemelmwn0))/login.aspx .

Προτείνουμε με την δήλωση να γίνεται ταυτόχρονη αποδοχή, κάνοντας tick στο οικείο τετράγωνο, της ενημέρωσης του εργοδότη, ώστε να διευκολύνεται η ομαδική παρακολούθηση της υποχρέωσης αυτής από τον τελευταίο.

Όσοι εργάζονται οποιεσδήποτε από τις ημέρες στη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας (δηλ. 31/05 έως 04/06/2021) θα δηλώσουν το αποτέλεσμα στο πιο πάνω link την Κυριακή 30/05/2021, ανεξάρτητα του ποια μέρα εργάζονται την εβδομάδα εκείνη. Το ίδιο θα γίνεται στο εξής κάθε Κυριακή για κάθε επερχόμενη εβδομάδα. Η δήλωση του αποτελέσματος κάθε Κυριακή, και όχι πριν από την πραγματική ημέρα απασχόλησης ανά εβδομάδα, προτείνεται για τη διευκόλυνση ενημέρωσης τήρησης του μέτρου από την πλευρά του εργοδότη.

Σημειώστε ότι η υποχρέωση αυτή ισχύει για όλους που έχουν δηλωθεί πως θα εργαστούν έστω και μια ημέρα, είτε εργάζονται στους χώρους των εγκαταστάσεων σας είτε οπουδήποτε αλλού, πλην της τηλεργασίας.